Islington N1, London

Islington N1, London

This project involved a comprehensive refurbishment of the property as well creating a new basement with a double storey rear extension at this Victorian house in North London. 

The lounge, a bespoke kitchen and the dinning area have been arranged in an interconnected sequence, and the large hardwood sliding door and the skylight brighten the space with an abundance of natural light. All rooms have been renovated to the highest standard. Bespoke wardrobes have been fitted in the bedrooms and all of three bathrooms have been redesigned and finished with a unique design.

The project also aimed to create an additional living space in the basement, where the natural light has been made possible thanks to the “walk on glass” panels installed on the ground floor just above the stairs.

Highlights:

Project was designed and coordinated by Ben Smith Architecture.